Povestea

 De peste două veacuri, la Tohani se face vin. Un terroir unic, oameni care cunosc și iubesc via de generații și pasiunea pentru vin au marcat istoria acestui loc binecuvântat. Iar ultimele decenii au adus în evoluția Tohaniului visuri îndraznețe, realizări pe măsură și vinuri demne de potențialul excepțional al României în acest domeniu.

Așa se face că, în era contemporană, la Tohani au luat naștere vinuri eveniment precum APOGEUM – vinul care a câștigat Tohaniului renumele de ”acasă la Feteasca Neagră”, sau vinuri de creație precum Principele Radu, Siel, Wine Chocolate sau Maestro. Tot aici se află conservată singura vinotecă din zonă, ce adăpostește peste 100.000 de sticle de vinuri de colecție, sursa unor viitoare mari surprize pentru iubitorii de vin.

Virgil Mandru, Proprietar Tohani România

POVESTEA

Tohani a cunoscut o lungă istorie, documentele care atestă existența podgoriei datând din 1773. A fost, dintotdeauna, un loc cu o putere aparte, care a influențat destine și a schimbat cursul istoriei.
1930 – Tohani sub semnul regalității
Complexul format din conac, crama si vechiul beci au constituit candva o proprietate regala, carea a partinut Principelui Nicolae al Romaniei si sotiei acestuia, Ioana Doletti Dumitrescu. Principele Nicolae, al patrulea copil al regelui Ferdinand si al Reginei Maria, a trait o frumoasa poveste de dragoste cu Ioana Dumitrescu Doletti , fiica lui Iorgu Dumitrescu din Tohani. Cei doi s-au casatorit pe 28 octombrie 1931, incalcand Statutul Casei Regale, iar ceremonia a avut loc la Tohani.
Conacul de la Tohani a fost locul in care Principele Nicolae si Ioana Doletti au trait cea mai fericita perioada din viata lor.
De atunci, toți cei care au ales să se oprească la Tohani – pentru un timp sau pe viață – au cunoscut și au simțit pasiunea pe care acest loc o inspiră oamenilor. In Crama Apogeum pastram pagina originala din registrul de stare civila, in care apar semnaturile mirilor.