Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Un loc cu o istorie aparte

Conacul Principelui Nicolae

Ansamblul Cramei Apogeum cuprinde conacul Principelui Nicolae, fratele regelui Carol II, care a ales să își urmeze glasul inimii și s-a stabilit la Tohani, alături de Ioana Doletti. Fosta lor reședință este azi un loc dedicat degustărilor și experiențelor prilejuite de celebrarea unui vin unic.

CONTACT

Dealu Mare, Prahova, Romania

+40745091166

Un vis împlinit

CRAMA APOGEUM

Crama Apogeum valorifică trei repere ale istoriei: o vie, un loc și o metodă de vinificație unică în România.

Metodele de vinificație sunt cele folosite acum 2000 de ani. În amfore de ceramică, după metode doar de el cunoscute, Virgil Mândru, proprietarul cramei, face vin. Un vin-eveniment, la care a muncit timp de 15 ani și care continuă să contribuie la istoria vinului românesc.

Fetească Neagră

APOGEUM, vinul

Aici se face APOGEUM, Fetasca Neagră ajunsă la anul IV și premiată pe trei continente. Strugurii provin dintr-o vie veche de 50 de ani, amplasată într-un amfiteatru natural în zona Dealu Mare, o zonă binecuvantată cu un climat special.
a

„Iubesc Feteasca Neagră pentru că seamană atât de bine cu poporul român: ceva în care puțini cred, dar care ascunde un potențial imens. Acum 15 ani, când mi-am propus să fac cea mai bună Fetească Neagră, lumea se uita la mine ca la un nebun romantic. Ce era atunci Feteasca Neagră? Un soi autohton lăsat în coada listei, de la care nimeni nu aștepta mai nimic. M-am încăpățânat însă să muncesc și să cred în el. Azi, semnez cu o bucurie imensă APOGEUM, o Fetească Neagră creată în inima Dealului Mare, dintr-o vie veche de peste 50 de ani. Premiat pe trei continente, APOGEUM se obține printr-un procedeu unic în România, în amfore de ceramică ce se află pe fostul domeniu al Principelui Nicolae. E un vin pe care îl dedic poporului român, geniului său ascuns și un pic – recunosc – încăpățânării mele.”

Virgil Mândru

Proprietar Crama Apogeum